Articole

Utilaje agricole second hand

Investițiile in utilaje agricole scad in 2015


Vanzari sunt asteptate sa scada cu aproximativ 7% la nivel european

In conformitate cu tendinta generala observata a utilajelor agricole din Europa, vanzarile echipamentelor de exploatare, insamantare, fertilizare si echipamente de protectie a culturilor sunt in scadere: conform estimarilor preliminare, piata globala pentru utilajele agricole in Uniunea Europeana a scazut cu aproximativ 5%, pana la 3,6 miliarde de euro in 2014. Pentru 2015, expertii din industria se asteapta la o scadere in continuare cu aproximativ 7%.

"In momentul de fata, cateva piete din Europa sunt afisate semnale de crestere", a declarat Gerd Wiesendorfer, coordonator al CEMA grup, cei care au organizat intalnirea anuala pe 10 si 11 martie la compania daneza Hardi pentru a discuta despre perspectivele actuale ale pietei. In acelasi timp, el a subliniat ca cele mai recente tendinte trebuie sa fie privite in sens negativ fata de varful de vanzari inregistrat la nivel european in 2013. Pe atunci, vanzarile au ajuns la un nivel care a fost de aproximativ un sfert peste nivelurile medii de vanzare observate pentru anii 2008-2012.

Printre motivele care pot explica scaderea recenta sunt (...)

După patru ani de vanzari puternice la nivel mondial, piata de tractoare a inceput sa devina tot mai slaba. Cele mai multe dintre aceste piete sunt afectate de saturația utilajelor (coroborata cu atractivitatea utilajelor second hand care au preturi tot mai atractive) și puterea de cumpărare mai mică a clienților. Vânzările în segmental tractoare peste 30 cai putere au scăzut cu 17% în prima jumătate a 2015 (exceptand China), respectiv cu 3% (inclusiv China). Diferența dintre aceste două valori ilustrează un impact ridicat pe care il au chinezii la nivel mondial, țară care a devenit numărul unu pe piața, în ceea ce privește numarul de unități. S-ar putea să nu fie surprinzator faptul ca tendința este mai slaba pentru tractoarele cu capacitate mica fata de cele mai puternice.

tractoare second hand

Pe de altă parte, dezvoltarea este opusa în SUA și într-o măsură mai mică, în Canada, în cazul în care agricultorii cheltuiesc bani pe echipamente noi, în timp ce fermierii industriali sunt mult mai ezitanti după o lungă perioadă de investiții extinse. Tendința de vânzări, la nivel mondial, pentru a doua jumătate a anului nu este foarte promițătoare.

POSTARI RECENTE

Investițiile in utilaje agricole scad in 2015

In conformitate cu tendinta generala observata ...

scroll up